Ons
Skya
Nedbør: 0 mm
Vind: Lett bris fra Aust-nordaust 3.7 m/s 
Trykk: 1025.3
Dato: 07.10.2015
10°
Tor
Skya
Nedbør: 0 mm
Vind: Svak vind fra Aust-nordaust 3.2 m/s 
Trykk: 1027.3
Dato: 08.10.2015
Fre
Skya
Nedbør: 0 mm
Vind: Flau vind fra Sør 1.2 m/s 
Trykk: 1031.0
Dato: 09.10.2015
11°
Lør
Skya
Nedbør: 0 mm
Vind: Svak vind fra Sør-sørvest 2.0 m/s 
Trykk: 1031.4
Dato: 10.10.2015
10°
Søn
Delvis skya
Nedbør: 0 mm
Vind: Flau vind fra Sør 1.2 m/s 
Trykk: 1031.6
Dato: 11.10.2015
10°
Start-Siden Hjem
Vis liste over alle byer
Søk
BilderButikkNyheterSpillVæretWebmailBoligLeieTorgetJobbOm Norge

  
Alle nyheter

Lokal nyheter

Generelle nyheter
ABC Nyheter
Aftenposten
Dagbladet
Dagen
Framtida
Kommentar
Kommunal Rapport
Morgenbladet
Nationen
Nettavisen
NRK
Ny Tid
P4
Panorama
Siste.no
The Norway Post
TV2 Nyhetene
Ukeavisen Ledelse
Uriks
Utrolige Nyheter
Utrop
VG
Vårt Land

Andre nyheter
Altinn
Arbeidstilsynet
Arkivverket
Avinor
BI Handelshøyskolen
Bibliotekarforbundet
Bike.no
BilNorge
Boarding.no
Bonytt
Båtmagasinet
Cappelen Damm
Filmweb
Fjord Norge
Forbrukerportalen
Foreldre
Forskning
Forsvaret
foto.no
Gatebil.no
Helse
Her og Nå
Høgskolen i Bergen
Jenteporten
Kirken
KK
Klar Tale
Klassekampen
Lovdata
Mat
Montages
Mote
Motor
Musikkweb
NAV
Norsk Tipping
Nysgjerrigper
OBOS
Oslo Jazzfestival
Politiet
Regjeringen
Røde Kors
Seher
Seilas
Skatteetaten
Statistisk sentralbyrå
Statnett
Stortinget
Teknisk Ukeblad
Trafikanten
UIA
UIB
UIO
UIT
ut.no
Utdanningsdirektoratet
Vegvesen
Villmarksliv
Wideroe

Økonomi nyheter
Dagens Næringsliv
E24.no
Finans Norge
Finanstilsynet
Hegnar
iMarkedet
NA24.no
NRK Økonomi
Skagenfondene
Økonomisk Rapport

Sports nyheter
Aftenposten Sport
Dagbladet Sport
FotballMagasinet
NRK Sport
VG Sport

IT nyheter
akam.no
amobil.no
Apple
Dagens IT
Datainform
digi.no
DinSide
gamer.no
Gamereactor
Hardware.no
IDG.no
IT-Kanalen
ITavisen
ITpro.no
mac1
online.no
Techworld.no
tek.no
teknofil.no
Teknologi

Fylkes aviser
Adresseavisen
Agderposten
Firda
Fosna-Folket
Framtid i nord
Fædrelandsvennen
Gjengangeren
Namdalsavisa
Nordlys
NRK Buskerud
NRK Hedmark og Oppland
NRK Hordaland
NRK Møre og Romsdal
NRK Nordland
NRK Rogaland
NRK Sogn og Fjordane
NRK Telemark
NRK Troms og Finnmark
NRK Trøndelag
NRK Vestfold
NRK Østfold
Oppland Arbeiderblad
Rogalands Avis
Smaalenene
Sogn Avis
Strilen
Sunnmørsposten
Sør-Trøndelag
TA
Tidens Krav
Troms Folkeblad
Varden
Vestfold Blad

NyheterForrigeForrigeForrigeNesteNesteNeste


Tormid Vikens legatBardu Kommune
Bardu kommune minner om at søknadsfrist for stipend fra Tormod Vikens legat er 15. oktober. Søknadsskjema finnes her og statutter/retningslinjer for legatet finnes her.
2015-10-01 15:33:07  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Innsamlingsrunde på jern- og metallskrapBardu Kommune
Renovasjon Bardu kjører nå en runde for å samle inn jern/metall fra Husholdningsabonnenter i Bardu kommune. Jernskrapet må være håndterbart for mannskapet, de kan for eksempel ikke hente inn oljefyringstanker som er av jern, dette blir for stort. Har dere mindre jernskrap som for eksempel. stålbestikk, metallkorker, pyntegjenstander i metall så legg dette i egne kasser. Jernskrapet settes ved vei samme dag som kjøreruta er for innhenting, godt synlig og plass for at driftsbilen kan stoppe. Vi begynner runden kl 17.00 og innsamlingen vil være på disse strekningene: - 7. oktober kjøres Salangsdalen fra Bones retning Setermoen. - 6. oktober kjøres Nedre Bardu fra Målselvgrensa til Setermoen - 5. oktober kjøres Øvre Bardu, fra Solbu til Setermoen - 5. oktober kjøres Sørdalen, fra Sørmo til Setermoen Ved eventuelle forsinkelse vil det meldes på FB. Del dette med flere og husk det er kun jern og metall som samles inn. Spørsmål ring 90 92 11 61 Minner på at metall og jern som er sortert ut fra annet avfall (innlevering av kun metall og jern) er gratis å levere til mottaket på deponi Steiland - gjelder bedrifter og private.
2015-09-30 13:29:05  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Varsel om stenging og redusert vanntilførsel 29.september 2015Bardu Kommune
Fra onsdag 29.september vil det være redusert vanntilførsel og perioder uten vann grunnet arbeid på ledningsnettet i området Snevegrenda. SMS og talevarsling er sendt ut til de som rammes av stengingen. Eventuelle spørsmål kan rettes til vårt sentralbord tlf. 77 18 52 00 (08:00-15:00) eller vakt tlf. 957 56 962 (etter 15:00) Vi beklager ulempen dette medfører for våre abonnenter. Råd ved vannavstengning: Alle vannkraner samt hovedvannkran holdes stengt mens arbeidet pågår. Når vannet er tilbake kan det være brunt, derfor bør kaldtvannskranen åpnes for å slippe ut luft og spyle ut eventuelt brunt vann og partikler. Unngå å tappe varmt vann for å hindre grums til varmtvannstanken. Det anbefales å utsette hvitvasken til vannet er tilbake til normal tilstand. Vær oppmerksom på at ved en vannavstenging kan vannet være mer eller mindre brunt til og med påfølgende dag.
2015-09-29 12:59:38  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Tilskuddsordning til tiltak i AltevassområdetBardu Kommune
I forbindelse med prosjektering og bygging av ny GSM mobilsender på Girona ved Altevatn, så har en rekke aktører bidratt på finansieringssiden i prosjektet. Dette gjelder Statskog SF, Statkraft Energi AS, Troms Kraft AS, Troms Fylkeskommune, Altevatn Hytte og Båteierforening og Bardu Motorferdselsforening. Regnskapet etter byggingen av mobilsenderen viser et overskudd på 245.616. Bardu Kommune har bedt alle støttegiverne om mulighet til å anvende overskuddet som en tilskuddsordning etter foreslåtte retningslinjer. Alle støttegivere har bifalt å anvende overskuddet som tilskuddsordning etter søknad. Bardu kommune utlyser derfor en tilskuddsordning på kr 245.616,- via den elektroniske søkeportalen regionalforvaltning. Formålet med ordningen er å støtte allmennyttige infrastrukturtiltak til breiest mulig brukergrupper i området. Samarbeidsprosjekter vil bli prioritert. Retningslinjer, prosedyre og kriterier for utvelgelse av søknader sammen med kriterier som vurderes i søknadene finner du ved å benytte elektronisk søkeportal på websiden www.regionalforvaltning.no. Søknadsfrist 1.12.2015. Alle innkommende søknader vil bli saksbehandlet av enhet næring og lagt frem for politisk behandling og vedtak i første formannskapsmøte i 2016. Nærmere opplysninger om ordningen kan rettes til avdeling næring på telefon 90036666 eller 91334586, alternativt på e-post til oddvar.bjornsen@bardu.kommune.no eller lennarth.kvernmo@bardu.kommune.no.
2015-09-28 13:08:08  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Prosjektet "Flere sentrumstiltak" er nå inne i en ny faseBardu Kommune
Bardu kommune har vinteren 2015 etablert en prosjektplan for utredning av flere sentrumstiltak. Prosjektet er finansiert med 50 % midler fra Bardu kommune og Troms fylkeskommune. Prosjektplanen ble vedtatt i formannskapet 4.2.2015. Prosjektets formål er å utrede alternative plasseringer, investeringskostnader og driftskostnader sammen med mulige driftsopplegg for sentrumsnær - tømmestasjon for bobiler- og campingvogner. - turistbussparkering. - langtransportparkering. - mulig sceneløsning i "byrommet". - taxibu. - offentlig toalett. Flere effekter av prosjektet forventes dersom tiltakene kan realiseres i et hovedprosjekt. Bardu vil kunne tilby besøkende (målgruppen) et profesjonelt tilbud som bidrar til å stoppe denne trafikken i Bardu og Setermoen. Næringslivet og arrangementer i sentrum kan ved realisering oppnå et større kundegrunnlag fordi målgruppene i større grad stopper opp i sentrum siden vi da vi kan tilby attraktive og sentrale fasiliteter. Prosjektet peker også på at en ved realisering av tiltakene kan oppleve forbedret bolyst og bli lyst i Bardu siden sentrum blir mer attraktivt. Bardu kommune ved avdeling næring har ansvaret for utredningsprosjektet. Selve utredningsarbeidet har i vår/sommer vært ute på anbud der to aktører leverte inn tilbud. Bardu Utvikling SA vant anbudet. Selskapet går nå i gang med utredningsarbeidet og vil i denne prosessen fortløpende involvere næringslivet lokalt. Utredningsarbeidet vil involvere næringslivet, eiere av sentrale eiendommer i sentrum og sågar engasjerte samfunnsborgere. Her vil Bardu Utvikling SA fortløpende ta kontakt med målgruppene. Etter hvert vil det også bli et åpent informasjonsmøte. De som har innspill, tanker og ideer til utredningen oppfordres til å ta kontakt med prosjektleder. Les mer om prosjektet ved å laste ned prosjektplanen på nettsiden til www.dialogenbardu.no under "nyheter". Har du innspill? eller ønsker ytterligere informasjon om prosjektet, ta kontakt med næringssjef og prosjektansvarlig Lennarth Kvernmo, tel 900 36 666 eller prosjektleder i Bardu Utvikling SA Arve Vaage, tel 962 37077.
2015-09-28 12:54:44  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

"Møteplassen for mennesker og pårørende som lever med kreft? ut på tur i lag med FrisklivssentralenBardu Kommune
Interkommunal Kreftkoordinator minner om tirsdag 29.09 da skal ?Møteplassen for mennesker og pårørende som lever med kreft? ut på tur i lag med Frisklivssentralen. Vi møtes kl 11.00 på yttersiden av Bardu Kommunehus så går vi kirkeparken til Steiland. Her fyrer vi bål og det blir servert bålkaffe Ta med mat, kaffekopp og godt humør. Håper vi sees.
2015-09-22 08:49:29  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Utskifting av defekte veilysBardu Kommune
Den 21. september starter arbeidet med utskifting av defekte veilys langs de kommunale veiene. Det er satt av en uke til dette arbeidet og kommunen satser på å få sjekket alle de ca. 1300 lyspunktene. Etter denne runden vil kommunen i hovedsak skifte ut enkeltpunkt i kryss og ved gangfelt. Husk refleks når du går ute i mørket!
2015-09-18 10:32:40  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Seminarer om Styrearbeid og Rekruttering av frivillige 22. og 23.september 2015 kl. 18.00 - 21.00 i Kommunestyresalen.Bardu Kommune
GRATIS seminar om styrearbeid og rekruttering av frivillige på Setermoen neste uke. Lag og foreninger i Bardu inviteres til seminar om 1. Styrearbeid tirsdag 22.september 2015 kl. 18.00 - 21.00 i Kommunestyresalen, Bardu kommunehus 2. Rekruttering av frivillige onsdag 23.september 2015 kl. 18.00 - 21.00 i Kommunestyresalen, Bardu kommunehus. Målgruppe er alle nye tillitsvalgte i lag og foreninger eller dere som ønsker nye frivillige inn i laget. For mer informasjon og påmelding: http://romforkultur.tromsfylke.no/styrearbeid-og-rekruttering-av-frivillige-er-satt-pa-agendaen-kommer-du/ eller tlf. "Rom for kultur" 77 78 82 22 Enkel servering! Bardu kommune, Enhet kultur og folkehelse, vil oppfordre lag og foreninger til å delta på seminarene.
2015-09-16 11:38:52  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Oversikt over de valgte representanter til kommunestyre i BarduBardu Kommune
Her finner du oversikt over de som er valgt inn i det nye kommunestyret i Bardu og i hvilken rekkefølge de ble valgt. Oversikt over valgte representanter i Bardu kommunestyret.pdf
2015-09-15 12:41:16  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Sprengningsarbeid i området Lyngveien/St. HansbakkenBardu Kommune
I forbindelse med renoveringsprosjektet i området Lyngveien/St. Hansbakken skal det utføres sprengningsarbeid langs ledningstraseen. Sprengningsarbeidet er planlagt startet opp i dag 15.09.15 og vil vare til fredag 18.09.15. Varselsignal Varselsignalet før sprenging er et pulserende signal som varer i ett (1) minutt før selve sprengingen. Når sprengingen er ferdig varsles dette med et langt støt. Sprengingen vil av de fleste oppleves som ?lett buldring? i bakken, og er ikke forventet å medføre økt støybelastning eller rystelser. Trafikk Trafikken på St. Hansbakken stanses FØR sprenging og det må påregnes stans i trafikken i mellom fem og ti minutter i forbindelse med hver sprenging. Vi beklager de ulemper dette vil medføre. Kontakt Har du spørsmål angående arbeidet ta kontakt med: VA-ingeniør Kristine Henriksen tel., 950 69 956, e-post: kristine.henriksen@bardu.kommune.no
2015-09-15 11:49:24  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Varsel om oppstart av planarbeidBardu Kommune
I medhold av Plan- og bygningslovens §§ 1 2-3 og 1 2-8 varsles oppstart av detaljreguleringsplan for Kirkemo 3 i Bardu kommune. Hensikten med planen er å legge til rette for et nytt boligfelt. Planen omfatter boliger med hovedsakelig eneboliger og tilhørende parkering, adkomst og uteoppholdsarealer samt friområder / tursti, vannrenseanlegg og offentlig vei inkl. parkering
2015-09-15 09:53:33  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Her finner du oversikt over stemmelokaler og åpningstiderBardu Kommune
2015-09-13 13:35:04  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Offentlig badingBardu Kommune
2015-09-09 11:51:52  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

HøringBardu Kommune
Med hjemmel i LOV-2012-03-16-12 om kommunale vass- og avløpsgebyr §3 og §5 legges følgende forskrift ut til høring: Forskrift om gebyr for vann og kloakk Forskriften kan ses på www.bardu.kommune.no eller ved henvendelse Kommunehuset, servicekontoret i perioden 7.9 ? 19.10.2015. Merknader og innspill til forslaget sendes fortrinnsvis per e-post til postmottak@bardu.kommune.no merket med «Forskrift om gebyr for vann og kloakk». Innspill kan også sendes per brev til Bardu kommune, Postboks 401, 9365 Bardu. Frist for tilbakemelding er satt til 19.10.2015.
2015-09-08 15:02:10  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Pårørendeskolen i BarduBardu Kommune
Kurs for pårørende til personer med demens høsten 2015 Arrangør: Demensteamet i Bardu i samarbeid med Demensteamet i Målselv
2015-09-03 14:16:43  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Nytt lysanlegg langs E6 SetermoenBardu Kommune
Statens vegvesen skal i løpet av høsten starte arbeidet med nytt lysanlegg langs E6 fra Bardu kirke til Spongakrysset. De gamle trestolpene og armaturene blir erstattet med stålmast og LED-lys. Det vil dessverre bli mørkt langs denne strekningen i store deler av anleggsperioden. Vi ber alle være ekstra oppmerksomme langs denne strekningen når lysene kobles ut. Husk refleks når du går ute i mørket! Arbeidet skal senest være ferdigstilt innen 10 desember i år.
2015-09-03 10:23:28  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Kantslått 2015Bardu Kommune
Kantslått av de kommunale veiene startet denne uken og vil pågå ut september. Vennligst vis hensyn og hold avstand til de som klipper. Har du eiendom med avkjørsel til vei eller gang ? og sykkelvei, eller ligger eiendommen din inn til et veikryss? Da er du selv ansvarlig for fri sikt ved din avkjørsel og mot veikryss.
2015-09-02 14:04:16  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Biblioteket starter opp med kvelds- og lørdagsåpentBardu Kommune
Fra og med uke 36 starter biblioteket opp med kveldsåpent, og lørdagsåpent første lørdag i hver måned. Åpningstidene: Mandag: 0800 - 1500 Tirsdag: 0800 - 1900 Onsdag: 0800 - 1500 Torsdag: 0800 - 1500 Fredag:0800 - 1500 Første lørdag hver måned: 1100 - 1400. Velkommen!
2015-09-01 16:21:11  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Fra 1 september : Nasjonalt legevaktnummer 116 117Bardu Kommune
Alle kommuner i Norge har en legevaktordning for øyeblikkelig helsehjelp hele døgnet. Når du ringer 116 117 kommer du i kontakt med legevaktsentralen i området der du oppholder deg. Er det akutt og står om liv, ring 113. Når du trenger legehjelp: Hvem skal du ringe? Fastlegen eller fastlegekontoret du hører til er din hovedkontakt inn i helsevesenet. Hvis det er mulig, bør du alltid ringe fastlegen først. Når du trenger legehjelp: Hvem skal du ringe? Fastlegen din i åpningstiden Legevakt 116117 når fastlegen ikke er tilgjengelig og hjelpen ikke kan vente 113 når det er akutt og står om liv Fastlegen kan også gi hjelp raskt Hvis du trenger hjelp på dagtid, skal du først ringe fastlegen eller fastlegekontoret du hører til. Fastlegen vurderer hvor mye det haster, og kan vanligvis gi deg en time samme dag hvis situasjonen krever det. Du skal alltid henvende deg til fastlegen når det gjelder sykemelding, fornying av resept, varige og kjente plager uten akutt forverring. Hva kan legevakten gjøre for deg Når du ringer det sekssifrede nummeret 116 117 kommer du i kontakt med legevaktsentralen i området der du oppholder deg. Legevakt skal tilby hjelp til det som ikke kan vente når fastlegekontoret ditt er stengt. Legevakten skal også hjelpe deg å komme i kontakt med riktig legekontor når du ikke er i nærheten av fastlegen din, for eksempel på ferie eller reise. Hvis du tror det er akutt og står om liv, ringer du medisinsk nødhjelp 113. Legevaktene i Norge er ulikt organisert. I alle kommuner skal det alltid være minst en lege på vakt. Når du bruker tjenester fra legevakt, skal du betale en egenandel. De fleste steder i landet forventes det at du ringer legevaktsentralen for vurdering før du eventuelt avtaler å møte opp. Ofte kan gode råd på telefon være nok. Når du kommer til legevakten, må du alltid ta kontakt med personalet slik at de kan gjøre en rask vurdering av hvor mye det haster. Hvis du må vente, er det fordi andre trenger hjelpen raskere. For å kunne hjelpe deg på best mulig måte, trenger legevakten opplysninger om personalia, adresse, hvorfor du henvender deg, tidligere sykdommer og hvilke medisiner du bruker. Eksempler på tilstander der det kan være fornuftig å ta kontakt med legevakten: Høy feber ? særlig hos barn Moderate pustevansker Akutt sykdom eller alvorlig forverring Slapt og medtatt barn eller voksen Alvorlig psykisk sykdom Mistanke om komplikasjoner i svangerskap Kuttskader som må sys Mistanke om brudd Slik kommer du i kontakt med legevakten Ring det sekssifrede nummeret 116 117 eller det lokale legevaktnummeret. Begge besvares døgnet rundt ved legevaktsentralen. Hvis du trenger å komme i kontakt med legevakten et annet sted i landet enn der du oppholder deg, kan du bruke det lokale nummeret. Sjekk kommunens nettside eller nummeropplysningstjenester. Når skal du ringe 113 Ved ulykker og alvorlige hendelser der du trenger akutt helsehjelp, skal du ringe 113. Har du ett av disse symptomene skal du alltid kontakte medisinsk nødhjelp 113: Nye lammelser i ansikt eller arm Nyoppståtte språkforstyrrelser, finner ikke ord eller utydelig tale Plutselig og uforklarlig ustøhet Bevisstløshet eller nedsatt bevissthet Brystsmerter i mer enn fem minutter Bruk av hjertemedisinen nitroglyserin gir mindre effekt enn vanlig Uventet ubehag i brystet, generell uvelhet og kvalme.
2015-09-01 08:00:56  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Redusert foreldrebetaling for barnehageplassBardu Kommune
2015-08-21 15:15:03  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Datavirusangrep mot Bardu kommuneBardu Kommune
Bardu Kommune ble i midten av forrige uke utsatt for et virus angrep rettet mot deler av den digitale infrastruktur til Bardu Kommune. Angrepet ble gjennomført på en utspekulert måte ved hjelp av innkommende e-post til Bardu Kommune som inneholdt infisert virus. E-posten var en etterligning på en «pakkeforsendelse» fra Posten Norge. Konsekvensen av angrepet er at filer har blitt infisert av viruset og dermed blitt kryptert. Det bes i tillegg om penger for å åpne opp berørte filer. Bardu Kommunes egen IT avdeling har avdekket omfanget av skaden og arbeider for øyeblikket med å rekonstruere datamengdene som er berørt. Noe av datamengden er tapt, mens det jobbes for å rekonstruere filene som Bardu Kommune har backup av. Kommunen gjør i samarbeid med eksterne leverandører en fortløpende sikkerhets- og sårbarhetsanalyse for at våre systemer skal være best mulig «rustet» til å takle denne og andre typer fremtidige virus angrep. Vi gjør for ordens skyld oppmerksom på at Bardu Kommune ikke betaler for å få frigi den mengde data som er kryptert. Posten Norge advarer på sine hjemmesider kunder mot å åpne mailer som opptrer som etterligninger av mailer fra Posten. Sjekk mailene og se spesielt på avsenderadresse og språk i mailene. Dersom datavirusangrepet medfører ulemper for våre innbyggere og næringsliv beklager vi dette.
2015-08-20 11:10:58  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Kommunestyrerepresentantenes tur v/ Terje NybergetBardu Kommune
Hei alle sammen, på søndag 23.august er det kommunestyrerepresentantens tur, og Terje Nyberget fra Høyre stiller med kaffe, saft og pølse m/brød kl 12.00 ved Gapahuken-Toftakervannet. Det er meldt nydelig vær. Ta med dere familie/venner og bli med oss ut i friluft. Det blir mulighet for egen grilling også:) Vi håper å se akkurat deg!
2015-08-20 09:48:46  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Informasjon fra kreftkoordinatorBardu Kommune
Målet med tilbudet skal være å skape rom for å dele tanker, erfaringer og opplevelse knyttet til det å leve med en alvorlig sykdom. Vi tar opp ulike temaer. Tilbudet er gratis og det er ønskelig med påmelding. Velkommen! Sted: Møterommet på Veksthuset på Setermoen, møterom: nr 133 i 1 etasje kl 1100?1330 Dato for møteplassen: 25/8, 29/9, 10/11, 8/12. Program høst 2015 25.08 ? En likeperson forteller 29.09 ? Ut på tur med Jeanette fra Frisklivssentralen 10.11 ? Informasjon om kost og ernæring 08.12 ? Julekos Ta kontakt med oss for mer informasjon og påmelding: Interkommunal Kreftkoordinator/Kreftsykepleier Siv Anita, kreftkoordinator@bardu.kommune.no. Tlf 971 03 921, Kreftsykepleier i Målselv Vivi, vivi.fjeldstad@malselv.kommune.no. Tlf 452 01 392
2015-08-19 11:46:12  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Bardu kommunes kulturpris for 2015Bardu Kommune
Bardu kommune ønsker forslag på kandidater til kommunens kulturpris 2015. Eget skjema skal benyttes. Skjema og kriterier kan fås ved henvendelse til Bardu kommune, tlf. : 77 18 52 00 eller hentes på kommunens hjemmeside www.bardu.kommune.no/skjema Både enkeltpersoner, lag og foreninger og institusjoner har anledning til å komme med forslag på aktuelle kandidater. Forslag på kandidater med begrunnelse sendes Bardu kommune, Enhet kultur og folkehelse, Pb. 401, 9365 Bardu eller e-post: postmottak@bardu.kommune.no innen 1.oktober 2015.
2015-08-17 12:21:26  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Skogrydding i lavspentnettetBardu Kommune
Troms Kraft Nett vil i løpet av høsten foreta skogrydding i lavspentnettet. Dersom det er på deres eiendom prydbusker evt område med juletrærproduksjon som må kvistes på en skånsom måte, ber TK at dere tar kontakt med entreprenør for å gjøre nærmere avtale. Spørsmål kan rettes til entreprenør Terje Kristiansen tlf: 41 21 42 47.
2015-08-17 09:31:32  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Skolestart BarduBardu Kommune
Grunnskolene i Bardu ønsker elever og foreldre velkommen til nytt skoleår. Øvre Bardu, Setermoen og Bardu ungdomsskole starter 19. august kl 0900 Nedre Bardu skole starter 20. august kl 0830. Er det spørsmål ut over opplysningene her, kontaktes skolene direkte. Vel møtt til alle.
2015-08-17 08:37:19  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Om en uke starter et nytt skoleår i TromsBardu Kommune
Trygg Trafikk er bekymret for trafikkforholdene på skoleveien, spesielt for de aller minste. Om lag 2000 skolebarn skal ta fatt på sitt aller første skoleår. Svært mange av disse blir kjørt, dessverre ? selv om de i utgangspunktet har mulighet for å gå; helst i følge med en voksen. I år må vi også kunne regne med at en del yngre skoleelever med liten erfaring vil bruke sykkel til skolen. Dette kan skape farlige situasjoner.
2015-08-11 13:09:55  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

ForhåndsstemmingBardu Kommune
Du kan nå forhåndsstemme i Bardu kommune alle hverdager mellom kl 0800 og kl 1500. Mandag 14. september er det kommunestyre- og fylkestingsvalg. Du kan forhåndsstemme fram til og med fredag 11. september. Hvem har stemmerett? - Norske statsborgere - Nordiske statsborgere registrert som bosatt i Norge senest 30. juni 2015 - Øvrige utenlandske statsborgere registrert som bosatt i Norge de tre siste årene før valgdagen Alle må ha fylt 18 år innen utgangen av 2015. Du kan forhåndsstemme i hvilken som helst kommune i landet. Du kan bare stemme én gang. Har du fått valgkort, ta det med. Du trenger ikke valgkortet for å stemme, men det sparer deg for tid. Husk å ta med legitimasjon!
2015-08-10 10:59:29  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Arctic Race - Bardu - fredag 14. august - informasjon til næringslivBardu Kommune
I denne «teaseren» finner du et minimum av informasjon om arrangementet i Bardu. Spre gjerne informasjonen til dine ansatte. Vi er alle vertskap for de som besøker Bardu denne dagen. Vi vet ikke hvor mange som kommer. Men vi antar at det kommer mye folk. Vertskapsrollen er noe vi må ta på alvor. Dette kan næringslivet ivareta ved å følge noen enkle råd & tips: 1. Søk kunnskap om hva Arctic Race 13-16 august er. Dette kan gjøres på følgende måte. Besøk hjemmesiden til Arctic Race of Norway på www.letour.com/arn eller ta del i deres facebookside www.facebook.com/arcticraceofnorway 2. Søk kunnskap om hva Arctic Race of Norway Bardu er. Dette kan gjøres ved å utforske arrangøren i Bardu sine nettsider www.arcticracebardu.no. Vi har også en lokal facebookside som heter «Arctic Race of Norway ? Bardu». 3. Snakk gjerne om Arctic Race of Norway slik at det kan bygges noen positive forventninger rundt arrangementet både 13. aug (Harstad), 14 (Evenskjer-Setermoen), 15 (Finnsnes-Målselv) og 16. august (Narvik). 4. Tilpass bedriftens produkt. Selv om dere ikke kan benytte ARNs logo i egen markedsføring er det fortsatt mye din bedrift kan gjøre for å fange interesse rundt årets ARN arrangement. Bygg medieoppmerksomheten rundt ARN og overrask egne ansatte, medlemmer med kreative ideer i promoteringen av din bedrift. Tenk sykkel og ARNs farger. 5. Fokuser på Service. Spesielt servicenæringene bør være oppmerksomme på at det er mange gjester som kommer. Et høyt servicenivå vil kanskje oppmuntre folk til å besøke oss på et senere tidspunkt. Tenk på din bedrifts åpningstider og salg av egne produkter. Kanskje produktene må ut av butikken denne dagen? Alle bør også oppdatere seg på parkeringsmulighetene og sperring av veier slik at besøkende kan få raske svar. 6. Jobb sammen. Vi mangler fortsatt en del «sprell» langs løypa. Samarbeid gjerne om å lage felles aktiviteter fredag 14. august og meld tilbake til tove.haugseth@bardu.kommune.no dersom dere har noe på gang. På vår egen lokale nettside og Facebookside ligger det allerede mye informasjon. Frem mot 14. august vil vi også stadig legge ut ny oppdatert informasjon om program, aktivitet, underholdning, sperring av veier, omkjøring, parkering etc. Ta gjerne kontakt med oss på post@arcticracebardu.no dersom du har spørsmål eller ønsker nærmere informasjon om Arctic Race of Norway fredag 14. august 2015. For ordens skyld gjør vi oppmerksom på at et overordnet program vil bli distribuert i lokale aviser frem mot 14. august. Detaljene i programmet finner du på vår nettside under I-knappen.
2015-08-06 13:56:28  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Sperring av veier og parkering i forbindelse med Arctic Race of Norway 2. etappe Evenskjer - Setermoen fredag 14. augustBardu Kommune
E6 E6 stenges ved Bardu kirke (Kirkemogata) i retning sør og i Brandvollkrysset retning nord i tidsrommet 1600 ? ca 1830. Fra sentrum nord for Statoil er E6 åpen for nordgående trafikk (retning Bardufoss) hele dagen. Det anbefales å kjøre gjennom boligfeltene og ut på E6 via Trolldalsveien. Det blir en del intern busstrafikk mellom kirka og Spongaveien samtidig som det står biler parkert i veikanten. Molundveien Stengt mellom kl 1620 og ca 1830. Infanteriveien Pga Sparebanken NN Mini Arctic Race for barn, som går i boligfeltet på Brinken, blir denne veien stengt i tidsrommet 1330-1530 og i tidsrommet 1620 ? ca 1830. Brinken boligfelt I tidsrommet 1330-1430 er Brinkenveien mellom Infanteriveien og Magasinveien samt hele Magasinveien stengt. Fv 847 (Setermoen ? Altevann) Tidsrom 0700 ? 2000 stenges veien totalt mellom rundkjøringa på E6 og i retning Altevann til avkjøring Setermoen skytefelt i sørkant av Artillerisletta. Følg henvisning fra vakter/skilting. Åpningstidspunktet kan bli endret alt etter tiden som nedrigging tar. Tidsrom 1625 ? ca 1830 stenges strekninga mellom innkjøring til Legevakt og innkjøring Setermoen skytefelt i sørkant av Artillerisletta. Omkjøring: Spongaveien og Steienveien (på østsida av Barduelva til/fra Vikingkrysset). Boliger i Toftakerlia og Blokkveien Omkjøring nordover til E6 må skje via P-plassen til Veksthuset og ut bak Esso til E6 (ny vei), men da innen kl 1620 når E6 stenges. Sørover kan man kjøre langs joggeløypa på Artillerisletta parallelt med FV847 til påkjørsel Setermoen skytefelt. Det samme gjelder retur, men da innen kl 1630 for da stenges all trafikk på FV 847 mellom avkjøring legevakt og Setermoen sentrum. Legevakt (TMS): Vanlige konsultasjoner gjøres via omkjøring Spongaveien-Steienveien-Vikingkrysset ? Altevassveien til alternativ innkjøring ovenfor dagens innkjøring som sperres. Beboere i Toftakerlia og Blokkveien kan kjøre til legevakt etter trasé som beskrevet ovenfor. Ambulanse i utrykning: egen løsning. Parkering publikum Hovedparkering ved Setermoen skole/Bardu Ungdomsskole, Barduhallen (grusbanen) og i Verkstedleiren (innkjøring ved Rema1000). Alle disse parkeringsområdene ligger ca 1,5 km nord for sentrum av Setermoen. Følg anvisning fra vakter og skilting. Herfra går det internbuss til/fra holdeplass ved kirka. Busstransporten er i regi av Furuly Turbuss. Informasjon om dette er spesielt gitt på nettsidene www.arcticracebardu.no og www.furulyturbuss.no. Det er også mulig å parkere ved Storlømyra skistadion. Publikum fra Øvre Bardu kan parkere på Artillerisletta med siste innkjøring kl 1530 og utkjøring sørover tidligst kl 1830. Der er begrensning på antall biler. Skal man oppover dalen tidligere bør man parkere nord for Setermoen sentrum på angitt plasser og kjøre Spongaveien/Steienveien mot Øvre Bardu. Parkering bevegelseshemmede Det er reservert noen plasser for biler med tillatelse for bevegelseshemmede på P-plass bak Veksthuset. Innkjøring via Esso søndre innkjøring på E6 og forbi vaskehallen, over gangveien til Domusplassen og inn på parkeringa. Innkjøring senest kl 1500 og utkjøring tidligst kl 1830. Esso/Setermoen Trafikk går som normalt til 1620. Da stenges all adkomst til/fra Esso fram til E6 åpner ca kl 1830. Bardu Hotell Trafikk til og fra Bardu Hotell går via Esso og P-plass Veksthuset i tidsrommet 0700 - ca 2000. Etter ca kl 2000 er alle veier åpen og trafikk kan gå som normalt Turbusser/charterbusser Tur- og charterbusser får tillatelse til å kjøre til holdeplass ved kirka/menighetshuset ca 350 meter nord for Setermoen Sentrum for å slipp av og ta på publikum. Disse må parkere på publikumsparkeringene ca 1,5 km nord for Setermoen, dvs skolen, Barduhallen eller Verkstedleiren. Tips til publikum: Ta med noe å sitte på (campingstol etc) For nærmere informasjon se nettsiden www.arcticracebardu.no
2015-08-05 08:36:05  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Program - Arctic Race of Norway fredag 14. august 2015Bardu Kommune
Lurer du på programmet for Arctic Race of Norway 14. august i Bardu? Lurer du på praktisk informasjon om sperring av veier, parkeringsplasser, løype for Arctic Race, utstillere, Mini Arctic Race m. m. All informasjon om Arctic Race of Norway 2. etappe Evenskjer-Bardu legges fortløpende ut på nettsiden www.arcticracebardu.no. Nettsiden er også tilpasset smart-telefoner. Programmet vil også trykkes i lokalavisene uka før etappen Evenskjer-Bardu. Den lokale arrangøren vil IKKE sende ut informasjon i form av brosjyrer eller lignende. All informasjon er samlet på nettstedet www.arcticracebardu.no. Kontaktpersoner: Lennarth Kvernmo Ansvarlig marked, media og kommunikasjon Tlf 900 36 666 Per Åke Heimdal Prosjektleder ARN Bardu Kommune Tlf 482 63 770
2015-07-28 08:56:52  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Markering 22.juliBardu Kommune
Det vil bli en enkel markering med blomsternedleggelse ved minnebautaen 22. juli kl. 1600.
2015-07-17 12:05:32  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

SommerbibliotekBardu Kommune
I uke 30, 31, 32 og 33 vil biblioteket være åpent på hverdager fra 0800 ? 1500, men i denne perioden vil det være redusert bemanning. Selvbetjent utlån er tilgjengelig hver dag. Fjernlån og reservering av bøker vil ikke bli behandlet disse ukene. Vi gjør oppmerksom på at barn ikke har mulighet til å låne filmer alene. Bestilling av bøker kan sendes på e-post til bardu.folkebibliotek@bardu.kommune.no og vil bli behandlet i uke 34. Vi ønsker deg en fin sommer!
2015-07-17 08:26:17  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Varsel om stenging og redusert vanntilførsel fra 13.juli til 14.juli 2015Bardu Kommune
Fra mandag 13.juli kl. 09:00 til tirsdag 14.juli kl. 23:59 vil det være redusert vanntilførsel og perioder uten vann grunnet arbeid på ledningsnettet i området Kirkemobakken, Åsveien og Parkveien. SMS og talevarsling er sendt ut til de som rammes av stengingen. Eventuelle spørsmål kan rettes til vårt sentralbord tlf. 77 18 52 00 (08:00-15:00) eller vakt tlf. 957 56 962 (etter 15:00) Vi beklager ulempen dette medfører for våre abonnenter. Råd ved vannavstengning Alle vannkraner samt hovedvannkran holdes stengt mens arbeidet pågår. Når vannet er tilbake kan det være brunt, derfor bør kaldtvannskranen åpnes for å slippe ut luft og spyle ut eventuelt brunt vann og partikler. Unngå å tappe varmt vann for å hindre grums til varmtvannstanken. Det anbefales å utsette hvitvasken til vannet er tilbake til normal tilstand. Vær oppmerksom på at ved en vannavstenging kan vannet være mer eller mindre brunt til og med påfølgende dag. Bardu kommune Avd. Kommunalteknikk
2015-07-10 11:59:37  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Vannstand i AltevatnBardu Kommune
Vannstand pr 9. juli er 483, 5 moh, dvs 35 cm over Skrapholmen, 70 cm over Vargnesodden og 70 cm under djupålen i Gjeddbukta.
2015-07-09 10:41:52  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Informasjon fra Bardu idrettsråd om lokale aktivitetsmidler (LAM)Bardu Kommune
Kulturdepartementet har tildelt idretten i Bardu drøye 221 000 kr for 2015. Pengene skal fremme aktivitet for barn og unge i alderen 6-19 år. Kriteriene i Bardu, vedtatt ved årsmøte i BIR i 2012 er som følger: - Alle lag og foreninger (tilknyttet BIR) med medlemmer (iht idrettsregistreringen) i alderen 6-19 år får 1000kr hver. - Resterende beløp fordeles slik; 70% fordeles iht antall medlemmer. 25% fordeles etter søknad og skal treffe målgruppen. Det skal være tiltak/aktivitet og IKKE innkjøp av utstyr. Intensjonen bak dette punktet er rekruttering - å få ut de i målgruppen som normalt ikke deltar på de tilbud vi allerede gjennomfører. BIR oppfordrer dere til å tenke kreativt! 5% går til tiltak for de i målgruppen som har funksjonshemming. BIR ser det som viktig å også legge tilrette for denne gruppen. Samarbeid mellom lag kan være en innfallsvinkel. Kort sagt; midlene treffer bare de som har registrerte medlemmer i gitt alder. Søknad sendes til leder fori Bardu idrettsråd på epost: egil.haukland@gmail.com innen 25.august 2015 kl 1200. Søknaden skal kun inneholde forhold beskrevet i kulepunkt 2 og 3. Idrettsrådet har tilgang til medlemsregisteret fra databasen til NIF. Kriterie beskrevet i kulepunkt 1 fordeles utelukkende pr matematisk beregning. Forøvrig ligger det utfyllende informasjon om LAM på Troms Idrettskrets hjemmeside.
2015-07-06 12:44:17  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Arctic Race of Norway ? 43 dager igjenBardu Kommune
Arctic Race of Norway nærmer seg. 12 august er det teampresentasjon i Harstad, 13. august starter etappe 1 av rittet som har start og målgang i Harstad. Fredag 14. august braker det for alvor løs for Bardu sin del. Med start på Evenskjer og målgang på Setermoen blir det litt av en folkefest i bygda. På ettermiddagen kommer verdenseliten på sykkel dundrende inn i Setermoen sentrum langs E6 sørfra. Rittet går gjennom rundkjøringen på tur nordover. Ved NAV bygget svinger feltet av på Molundveien og videre inn på infanteriveien. Herfra sykles det gjennom Setermoen leir og ut på RV847 hvor feltet svinger inn mot sentrum av Setermoen. Målgang for rytterne er omentrent i krysset på RV 847 ved avkjøringen til Bardu Hotel passeres mållinjen. Vi håper at så mange som mulig har anledning til å være med på folkefesten denne dagen. Vi anbefaler alle til å oppdatere seg på trafikk, arrangement, underholdning på ARN Bardu sin internettside. www.arcticracebardu.no På denne nettsiden finner du fortløpende og oppdatert informasjon om det meste frem til 14. august. Dersom du ønsker å følge ekstra nøye med på «ting som skjer» frem mot 14. august, så kan du finne oss på facebook. Søk da opp «Arctic Race of Norway ? Bardu». Vi håper at så mange som mulig bidrar til å spre facebooksiden vår til flest mulig. Spørsmål til arrangementskomiteen i Bardu kan rettes på e-post til post@arcticracebardu.no, eller ved å kontakte oss via vår facebookside. Arrangementskomiteen oppfordrer samtidig alle Bardu døler til å stille på etappe 1, 13. august med start og målgang i Harstad. Etappe 3, 15. august med start Finnsnes og målgang Målselv Fjellandsby og etappe 4, 16. august som har start og målgang i Narvik. ARN Bardu ønsker alle hjertelig velkommen på folkefest 14. august 2015 i Bardu Bildetekst: Lennarth Kvernmo, Ansvarlig marked, media og kommunikasjon Bardu, ordfører Arne Nysted, Bardu Kommune, Prosjektleder ARN Bardu Per Åke Heimdal.
2015-07-02 12:16:38  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Utlysning av anbud på kjøp av kantslått langs kommunale veierBardu Kommune
Bardu kommune lyser ut åpen konkurranse på kjøp av kantslått langs kommunale veier. Anbudsfrist er satt til 03.08.2015 kl 15.00. Konkurransegrunnlaget er lagt ut her.
2015-06-26 13:33:45  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Nytt folkemøte i Bardu - Arctic Race, lørdag 27. juni/ReistadrittetBardu Kommune
I forbindelse med årets Reistadritt som arrangeres i Bardu 27.6.2015 gjennomfører Arctic Race of Norway ? Bardu nytt folkemøte for innbyggere, næringsliv, lag og foreninger. Les mer her.
2015-06-23 09:04:08  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Stenging av veg i området KirkemogataBardu Kommune
Grunnet anleggsarbeid vil Kirkemogata/Åsveien samt Parkveien være stengt for gjennomkjøring. Det vil være omkjøringsmuligheter. Vegen vil være stengt tom uke 30. Bardu kommune beklager ulempene dette medfører.
2015-06-22 14:30:57  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Utbedring av ledningsnettet i området Kirkemogata/ÅsveienBardu Kommune
Bardu kommune skal utbedre ledningsnettet i området Kirkemogata/Åsveien. Anleggsarbeidet starter i uke 26. Gravearbeidet vil trolig vare til uke 30. Berørte husstander vil få opprettet midlertidig vannforsyning. I forbindelse med omkoblinger og lignende kan det forekomme korte avbrudd i vannforsyningen og variasjoner i vanntrykket. Bardu kommune vil ved planlagte avbrudd i vannforsyningen opplyse om dette. Anleggsarbeidet kan medføre midlertidig stenging/innsnevring av veger og adkomster. Det vil bli opplyst om omkjøringsveger. I perioder vil det ikke være mulig å parkere bilder ved eiendommene, de berørte husstandene vil få informasjon om dette etterhvert som de oppstår. Støy fra anleggsmaskiner må påberegnes.
2015-06-22 14:29:43  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Vannstanden i AltevatnBardu Kommune
Vannstanden i Altevatnet var pr 18. juni på 479,6 moh. Dvs at den er 1,10 m over brudekket i kanalen, og jevnt med båtutsettets nedre kant.
2015-06-19 11:22:31  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Eiere av landbrukseiendommer i BarduBardu Kommune
I 1989 foretok Skog og landskap (daværende NIJOS) en rekke registreringer og kartlegging av jordsmonndata i Bardu kommune. Registreringene ble gjort både på dyrka mark og på potensiell dyrkingsjord. Men det ble aldri laget noen samlet kartframstilling av disse dataene. Siden den gang har kartleggingsmetodikk og mulighetene for å lage digitale temakart basert på de grunnleggende registreringene endret seg. Disse gamle registreringene er såpass gode at de har latt seg «oversette» til systemet som brukes i dag. Disse registreringene er nå digitalisert så langt det har latt seg gjøre, men det er noen «hvite flekker» i dette materiale som må kartlegges i felt. I tillegg er det behov for å gå inn å kontrollere noen av de «oversettingene» som er gjort. Skog og landskap starter opp med en ordinær jordsmonnkartlegging i Målselv i uke 24 og har avsatt tid og personell til kontrollen i Bardu i løpet av uke 25 og 26. Kartleggingen inngår i en landsomfattende kartlegging av jordbruksarealene. Det er en standardisert innsamling av grunnleggende jordsmonndata og et viktig ledd i å dokumentere jordsmonnet som ressurs med tanke på å sikre arealer for landbruksproduksjon. Kartleggingen gir grunnlag både for å vurdere jordas agronomiske egenskaper med tanke på å tilpasse driftsmetoder til lokale jordforhold, og risikovurderinger knyttet til avrenning fra jordbruksarealer. For mer generell informasjon om jordsmonnkartlegging, henvises til Skog og landskap sine hjemmesider, http://www.skogoglandskap.no/temaer/jordsmonn Skog og landskap vil så langt det er mulig, ta kontakt med brukerne når de kommer på de aktuelle jordene. Landbrukskontoret i Bardu
2015-06-16 08:44:48  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Stenging av Bjørnsmoveien 15.06-16.06.2015Bardu Kommune
Grunnet veiarbeid mandag 15.06 kl. 22:00 til tirsdag 16.06 kl. 06:00 vil Bjørnsmoveien være stengt i lengere perioder fra Slåttmo og sørover. Nødetater er varslet. Kommunen skal skifte ut stikkrenner ved Slåttmo og Skoelvli. Arbeidet medfører stenging av hele veibanen. Bardu kommune beklager ulempene dette medfører. Avd. kommunalteknikk
2015-06-12 13:12:58  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Bardu Fjelltrim 2015Bardu Kommune
I morgen åpner Bardu Fjelltrim årets 18 turmål. 10/18 turmål er klar, resten åpner fortløpende ettersom snøen sakte men sikkert forsvinner:) For mer informasjon: http://telltur.no/utitroms/bardu Håper å se akkurat deg i marka i år!
2015-06-12 09:23:53  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Invitasjon til dekningsmøteBardu Kommune
Bardu Kommune avdeling næring har i samråd med www.dialogenbardu.no invitert Telenor og NetCom til å komme til Bardu for å orientere om sine fremtidige utbyggingsplaner for sine GSM / 3G / 4G nettverk for tale og datatjenester ? samt snakke litt om mobil teknologi og hvilke muligheter som ligger foran oss. I denne omgang stiller NetCom opp, for å formidle informasjon og svare på spørsmål ? både om mobildekning, utbygging og mobile tjenester. Vi forsøker å få Telenor til å stille på et senere møte (muligens etter ferien og ARN) Møtet finner sted i Polar Park mandag 22.6.2015 kl 18-1930. Målgruppen for møtet er innbyggere og næringsliv som er opptatt av god konkurranse i markedet, som igjen er med å skape gode mobilforhold og flere muligheter i kommunen. Det vil være anledning til å ta opp spørsmål til mobiloperatøren under møtet. Vi ønsker alle hjertelig velkommen. Det er muligheter for å kjøpe kaffe og mat i Polar Park sin cafe. Med hilsen Dialogen.
2015-06-11 14:42:10  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

WebkameraBardu Kommune
Bardu kommune har satt opp webkamera på taket av kommunehuset. Videoen vises med 30 sekunders forsinkelse.
2015-06-11 10:49:56  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Sjumilsstegskonferansen 2015 - Den røde trådenBardu Kommune
Velkommen til årets bredeste konferansetilbud for alle i Troms som arbeider for og med barn og unge! Tilbudet er også åpent for interesserte i andre deler av landet. Konferanseprogrammet er satt opp i et samarbeid mellom Fylkesmannens 6 ulike fagavdelinger. Å bedre samarbeidet og å se helheten knyttet til barn og unges oppvekst har vært den mest markante utfordringen som Fylkesmannen har fått fra kommunene i perioden som kommunene har arbeidet med Sjumilssteget ? Barnekonvensjonen i praksis. Derfor arrangerer vi Sjumilsstegskonferansen 2015 ? Den røde tråden. Les mer om/påmelding til konferansen her.
2015-06-10 13:24:00  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Folkemøte om kommunereformenBardu Kommune
Torsdag 18. juni kl 18.00-20.00 i Kommunestyresalen. Bardu kommune ønsker en dialog med innbyggerne om hvordan Bardu best kan møte kommunereformen. Vi ønsker å ha et aktivt forhold til kommunereformen og selv påvirke og ta ansvar for fremtiden. Kommunestyret har vedtatt følgende alternativer som nå utredes: - Bardu som egen kommune - Bardu og Målselv - Bardu, Lavangen, Salangen og Målselv Bardu kommune har selv utarbeidet et statusbilde over egne tjenester og funksjoner. Dette i tillegg til den regionale utredningen i regi av midt-Troms Regionråd (og Lavangen og Salangen kommuner). Tema for møtet: - Velkommen ved Ordfører Arne Nysted - Kommunereformen så langt ved Rådmann Hege Walør Fagertun - Framtidige oppgaver lagt til kommunene - Gjennomgang av statusbilde for Bardu kommune - Diskusjon og innspill Vel møtt! Arne Nysted
2015-06-10 09:57:57  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Gå/sykle til jobben-aksjon 2015Bardu Kommune
«Sykle/gå til jobben-aksjon 2015» for ansatte i Bardu kommune Da var det igjen tur for sykle/gå til jobben:) Tidsrom: 1.juni -30.september Hvordan delta: Hver enhet/arbeidsplass anbefales å skrive ut ett registreringsskjema/kalender. Her skriver hver deltaker inn navnet sitt og setter kryss de datoene de går eller sykler til/fra jobben. Hver oppgitte arbeidsplass må ha minimum 5 ansatte. Dersom dere er færre, gå sammen med geografisk nærliggende arbeidsplasser. (Eksempel: Biblioteket og Midt- Troms Friluftsråd går sammen med kultur/folkehelse i 3.etg på kommunehuset, mens ansatte i Barduhallen/Steilia kan ha eget registreringsskjema) Mulig gevinst ved å delta: :) Du får bedre kondis Du sparer miljøet Du blir glad Du holder deg frisk og opplagt Du får mer overskudd og økt arbeidskapasitet Du sover bedre Du lever lengre Du kan suse forbi bilkøen (hvis sykkel) Du sparer penger Premiering: Det vil bli premiering etter loddtrekning ved sesongslutt. Den som har syklet/gått flest dager i løpet av perioden, samt den enheten/arbeidsplassen med flest deltakere (prosentvis) vil få en ekstra overraskelse! J Eventuelle spørsmål, samt utfylte skjema leveres/sendes til Frisklivssentralen i Bardu, v/folkehelsekoordinator Jeanette Jørgensen, enhet kultur og folkehelse, Pb.401, 9365 Bardu. Tlf: 474 62 859 /e-post: frisklivssentralen@bardu.kommune.no/jeanette.jorgensen@bardu.kommune.no Frist for innlevering av registreringsskjema: 10.oktober 2014. Registreringsskjema.docx
2015-06-08 10:24:29  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Tømming av septiktanker 2015 i Bardu kommuneBardu Kommune
Tømmerunden starter fortløpende i Salangsdalen og Nedre Bardu. De som ikke har fast avtale om tømming eller ønsker endring bes å gi beskjed på E-post til postmottak@bardu.kommune.no eller ta kontakt med Bardu kommune på tlf 77 18 52 00 i løpet av uke 24, slik at tømmebilen får tømt på sin ordinære runde. For tømming på den ordinære runden er prisen kr 2 123,00 medregnet merverdiavgift. Dersom det blir nødvendig å tømme septiktanken utenfor den ordinære runden, vil entreprenøren belaste med ekstra utgifter i den forbindelse. Tanker som skal tømmes må merkes. Vi ber om at det blir ryddet rundt tankene. Adkomsten til tankene må også ryddes og tanklokk må være avdekket. Abonnent kan bli fakturert for utgifter dersom entreprenør må rydde adkomst til tank.
2015-06-08 09:56:19  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Camp Bardu 2015Bardu Kommune
3-7.august blir det friluftsskole med mye lek og læring på programmet. Mandag-onsdag: Natursti, førstehjelp, bruk av kart/kompass, jakt og fiske, padling, bålkos og frileik Torsdag-fredag: Tur til hemmelig turmål med oppgaver underveis. Leirslaging, bålkos og overnatting. Frsit for påmelding er 15.juni 2015 ("første til mølla-prinsippet). Se program for mer info: Infobrosjyre 2015.pdf
2015-06-08 09:55:53  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Nye fiskeregler i AltevassområdetBardu Kommune
Har du tenkt å fiske i Altevatn, Leinavatn eller Oustoelva? Les dette først Fylkesmannen i Troms har vedtatt ny forskrift som regulerer fiske i Altevatn, Oustoelva og Leinavatn i Bardu kommune. De nye bestemmelsene omfatter blant annet begrensninger i garnfiske, redskapsrestriksjoner og gjenutsettingsplikt. Det åpnes ikke for fiske i Oustuelva. Se denne linken: http://www.fylkesmannen.no/Troms/Miljo-og-klima/Fiskeforvaltning/Skal-du-fiske-i-Altevatn-Leinavatn-eller-Ousto-Les-dette-forst/ Reglene trer i kraft omgående.
2015-06-05 09:12:13  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Nord-Norsk Student og ElevhjemBardu Kommune
Bardu kommune har leierett til 1 enkelthybel i Nord Norsk Student og Elevhjem i Oslo for høstsemester 2015 og vårsemester 2016(15.aug.-31.mai). Hyblene leies ut til studenter eller skoleungdom som er hjemmehørende i Bardu. Søknaden må være innsendt Nord Norsk Student- og Elevhjem, John Collets Allé 110, IPB 10, 0870 Oslo. Ny søknadsfrist: 10. juni 2015. For informasjon og søknadsskjema: www.nordnorsken.no.
2015-05-28 13:30:14  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Varsel om stenging av vann 28.mai til 29.mai 2015Bardu Kommune
Fra torsdag 28.mai kl. 2200 til fredag 29.mai kl. 0700 vil vannet være stengt grunnet arbeid på ledningsnettet i området Heimdal til Nordli. SMS og talevarsling er sendt ut til de som rammes av stengingen. Eventuelle spørsmål kan rettes til: -sentralbord tlf. 77 18 52 00 (08:00-15:00) -vakt tlf. 957 56 962 (etter 15:00) Vi beklager ulempen dette medfører for våre abonnenter. Råd ved vannavstengning Alle vannkraner samt hovedvannkran holdes stengt mens arbeidet pågår. Når vannet er tilbake kan det være brunt, derfor bør kaldtvannskranen åpnes for å slippe ut luft og spyle ut eventuelt brunt vann og partikler. Unngå å tappe varmt vann for å hindre grums til varmtvannstanken. Det anbefales å utsette hvitvasken til vannet er tilbake til normal tilstand. Vær oppmerksom på at ved en vannavstenging kan vannet være mer eller mindre brunt til og med påfølgende dag.
2015-05-27 13:30:13  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Gravearbeid på SollidveienBardu Kommune
Utbedring av Sollidveien fra og med i dag 20.05 til 28.05. Veien har redusert fremkommelighet og kan til tider være helt avstengt. Kontakt gjerne kommunalteknikk dersom du har spørsmål: telefon: 77 18 52 00, e-post postmottak@bardu.kommune.no
2015-05-20 14:23:41  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Opphevelse av telerestriksjoner på kommunale veier i Bardu kommuneBardu Kommune
Telerestriksjonene på kommunale veier oppheves. Skilt ved de aktuelle veiene er fjernet.
2015-05-20 14:19:08  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

SommertidBardu Kommune
Kommunale kontorer og biblioteket har fra 15.mai gått over til sommertid. Åpningstid 08.00 - 15.00.
2015-05-18 14:12:29  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

17. mai-program 2015Bardu Kommune
2015-05-11 13:29:45  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Vedrørende tidligere stenging av isfiskeløypeBardu Kommune
Bardu kommune kan komme til å stenge løypa for ferdsel i hht forskrift før sluttdato 31. mai, dersom isforholdene vurderes som usikker. Erfaringene fra de senere år er at løypa kan bli stengt før sluttdato 31. mai. Stenging blir kunngjort her på kommunens nettside og ved oppslag ved starten av løypa og på tavle ved Toppen. Etter stenging kreves dispensasjon. Det kan også bli tilfelle der deler av løypa stenges, f.eks avstikkere. Dette gjøres ved at skilt og stikk til og på avstikkerløypene tas ned, og løypa er da i praksis stengt da den ikke lenger er merket. Dette blir også kunngjort på nettsida. Bardu Motorferdselforening vil også kunngjøre evt stenginger på sin nettside http://www.bardumf.com.
2015-05-11 08:28:31  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Melding om reguleringsvedtakBardu Kommune
Med hjemmel i Plan- og bygningsloven § 12-12 har kommunestyret vedtatt "Detaljregulering Bekkebo". Kommunestyrets vedtak kan i henhold til Plan- og bygningsloven § 1-9 og Forvaltningslovens kap. VI, påklages til departementet. Eventuell klage sendes Bardu kommune, enhet Tekniske tjenester, Pb. 401, 9365 Bardu, innen 3 uker fra denne kunngjøringen. Eventuelle krav om erstatning eller innløsning må sendes Bardu kommune innen 3 år etter at reguleringsvedtaket er kunngjort, jfr. Plan- og bygningsloven §§ 15.2 og 15-3.
2015-05-07 15:29:45  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Har du byggeplaner i sommer?Bardu Kommune
På grunn av sommerferie gjør vi oppmerksom på at byggesakskontoret ikke er betjent i uke 22 og 23 og samt uke 31, 32, 33 og 34. Byggesøknader som ønskes behandlet i perioden må være innsendt til postmottak@bardu.kommune.no senest en uke før uke 22 og 31.
2015-05-06 15:29:44  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Bardu Frivilligsentral søker etter daglig lederBardu Kommune
Bardu Frivilligsentral søker etter daglig leder. Kunne du tenke deg å søke? Du finner annonsen her.
2015-05-06 09:37:37  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Bardu kommune har opprettet facebook-sideBardu Kommune
Bardu kommune har opprettet facebook-side. Adressen er:: www.facebook.com/bardukommune
2015-04-29 11:22:29  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Direkteoverføring av møte i kommunestyretBardu Kommune
Direkteoverføring av dagens møte i kommunestyremøtet starter kl 1000. Klikk på denne linken.
2015-04-29 09:41:04  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Forenkling i byggesaksforskriften (SAK10) m.m. fra 1. juli 2015Bardu Kommune
Direktoratet for byggkvalitet melder nå om forenklingene i byggesaksforskriften (SAK10) og bygningsdelen av plan- og bygningsloven vil tre i kraft 1. juli 2015. Vi gjør det enklere for folk å bygge på egen eiendom uten å måtte søke, og kommunen slipper å bruke ressurser på mindre byggesaker, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.
2015-04-28 15:40:44  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Ny folkehelsekoordinator/frisklivsveilederBardu Kommune
Eva Bjørvik vil være ute i svangerskapspermisjon f.o.m. mai 2015 t.o.m. mai 2016. Vikar i perioden vil være Jeanette Jørgensen. Kontaktinfo: Mail: Jeanette.jorgensen@bardu.kommune.no Tlf: 47 46 28 59 Vi ønsker henne hjertelig velkommen til Bardu!
2015-04-28 11:01:01  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Valglister til kommuestyrevalget er lagt ut til ettersynBardu Kommune
Valglistene for kommunestyrevalget i Bardu kommune 2015 er nå lagt ut til ettersyn i kommunehusets foaje. Det er fem partier som stiller liste til høstens valg. Disse er Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Høyre, Senterpartiet og Venstre.
2015-04-23 14:49:58  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Endringer i forskrift om foreldrebetaling i barnehager fra 1. mai 2015 ? Fastsettelse av nasjonal ordning for reduksjon i foreldrebetaling for familier med lav inntektBardu Kommune
Endringer i forskrift om foreldrebetaling i barnehager fra 1.mai 2015 ? Fastsettelse av nasjonal ordning for reduksjon i foreldrebetaling for familier med lav inntekt. Stortinget vedtok å øke maksimalprisen i barnehager med ordinær prisstigning fra 1.1.15. Satsene per måned er 2 480 kroner fra 1. januar 2015 og 2 580 kroner fra 1. mai 2015. Fra 1.5.2015 innføres redusert foreldrebetaling for familier med lav inntekt. Foreldrebetalingen per år per heltidsplass skal utgjøre maks 6 % av familiens samlede person- og kapitalinntekter. De som er i målgruppen for å få redusert foreldrebetaling, må sende en skriftlig søknad til Bardu kommune v/barhageeier, postboks 401, 9365 Bardu. Selvangivelsen(e) skal legges ved søknaden som dokumentasjon. Selvangivelsen vil normalt inneholde de fleste skattepliktige kapital- og personinntekter. Dersom noe ikke er registrert på selvangivelsen av skattepliktig person- eller kapitalinntekt, er søker pliktig å opplyse om det ved søknad. Som hovedregel skal søknaden vare for ett barnehageår av gangen. For mer opplysninger gå inn på: http://www.udir.no/Barnehage/Regelverk/Foreldrebetaling/ Ved spørsmål, ta kontakt med Bardu kommune, Berit R. Carho, fungerende enhetsleder skole og barnehage.
2015-04-23 14:13:22  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Gode resultater i forbindelse med arbeidet mot mobbing ved Bardu ungdomsskoleBardu Kommune
Gratulerer til Bardu ungdomsskole som har gjort en fantastisk jobb med å redusere mobbing i skola. Det er gjort en stor jobb av elever, lærere og ledelse i skolene i Bardu med å sette fokus på mobbing. De siste elevundersøkelsene viser at arbeidet har båret frukter. Dette gleder vi oss over og viser at systematisk arbeid over tid nytter. Spesielt glad er vi for resultatene ved Bardu ungdomsskole som bl a viser at andelen elever som har opplevd mobbing 2-3 ganger pr måned er 0%.
2015-04-23 10:42:48  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Velkommen til stedsutviklingskonferanse for Nord-Norge!Bardu Kommune
God stedsutvikling er viktig for trivsel og trygghet, bosetting, næringsutvikling og for å ta vare på miljøet. Denne konferansen skal bidra til å dele kunnskap, øke kompetansen og styrke det tverrfaglige samarbeidet om stedsutvikling i nord. Vi får blant annet høre om: - Klima- og miljøvennlig stedsutvikling - Stedsutvikling i praksis med eksempler fra Finnmark, Troms og Nordland - Fremtidens utfordringer - Design og arkitektur som virkemiddel i stedsutviklingen Konferansen er rettet mot politikere, samfunnsutviklere, ansatte i kommuner, fylkeskommuner og stat, utbyggere, eiendomsutviklere, interesseorganisasjoner og andre interesserte. Vertskap for konferansen er Troms fylkeskommune, Statens vegvesen Region nord og Forum for stedsutvikling.
2015-04-22 12:14:18  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Ungdommens kulturmønstring 2015 - Lillian Anderssen videre til landsmønstringen!Bardu Kommune
Bardu kommune gratulerer Lillian Anderssen med plass i landsmønstringen av Ungdommens kulturmønstring 2015. Lillian gikk videre med kunstinnslag. Innslaget med tittelen "Lede krig i sinne eller redsel - et paradoks" består av en serie på tre bilder. Om bildene sier juryen: "En serie på tre bilder inspirert av John Steinbeck som er favorittforfatteren til Lillian. Juryen syntes dette var en original ide, gode fargevalg og god kvalitet. En kan i serien se en særegen karakter i hvert enkelt bilde". Bardu kommune ønsker Lillian lykke til på landsmønstringen!
2015-04-21 09:15:57  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Vårkonsert i aulaen Setermoen skole onsdag 22.april kl. 19.00Bardu Kommune
Bardu musikkråd arrangerer vårkonsert i aulaen i Setermoen skole onsdag 22.april kl. 19.00. Det vil bli konsert og avduking av minnesmerke HC Olsen Salg av kaffe og kaker - Dans. Inngang: kr. 100,- VELKOMMEN!
2015-04-17 13:15:04  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Nedsatt aksellast på kommunale veier 2015Bardu Kommune
Bardu kommune vil også i år innføre nedsatt aksellast i perioder med teleløsning på kommunale veier, og ber derfor de som har behov for tyngre transport i perioden være oppmerksom på dette. Tidspunktet for innføring av nedsatt aksellast gjelder fra skilt settes opp til teleløsningen er over. Når skilt settes opp og varighet vil variere ut fra gjeldende grunnforhold. Henvendelser vedrørende søknad om dispensasjon rettes til: Statens vegvesen tlf. 75 11 48 84 eller veimeldingssentralen tlf. 175 Restriksjonen vil gjelde på følgende veier: Veinavn Aksellast Fra ? til Bjørnsmoveien 4 t E6 ? Bjørnsmo Brandseggveien 4 t Rv 87 ? Solstrand Bruhaugveien 4 t E6 ? Bruhaug Fjellstadveien 4 t Rv87 ? Fjellstad skogsbilvei Fossengveien 4 t E6 ? veiende Granbergveien 4 t E6 ? Granberg Høydenveien 4 t E6 ? Høyden ? E6 Spongaveien 4 t Steienveien ? Østhagen Steienveien 4 t Bardu deponi ? Fosshaug bru Storbekkveien 4 t E6 ? Utheim ? E6 Tuneveien 4 t E6 ? Tune ? E6 Åsenveien 4 t Rv87 ? Evjan Østerdalsveien 4 t Altevannsveien - Straumsmo
2015-04-17 10:23:24  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Leilighetskonseptet Kirkemogata/Åsveien SameieBardu Kommune
Norvang AS tilbyr nå for salg leiligheter i leilighetskonseptet Kirkemogata/Åsveien Sameie som vi håper blir godt mottatt og vist stor interesse for. Salgs ansvar for leilighetene ligger hos EiendomsMegler ! Nord-Norge. Kontaktperson Trond ? Erling Jensen på tlf 982 80 882 eller mail: mailto:trond-erling.jensen@eiendomsmegler1.no? Internettadresse til prosjektet er https://sites.google.com/site/norvangsameiet/ Kontaktperson hos Norvang AS er Sigfred Steien, treffes på telefon 48 12 97 70
2015-04-14 09:08:36  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Polar Park omtalt på søketjenesten YahooBardu Kommune
Yahoo er en av verdens største portaler og søkemotorer på internett. I følge wikipedia har tjenesten nærmere 3 milliarder sidehenvisninger per dag. Her kan du se hva de skriver om Polar Park i Bardu. Et produkt av målrettet arbeid fra 100 % Narvikregionen og Visit Narvik. Artikkelen på Yahoo kan leses ved å klikke på denne lenken her
2015-04-14 08:52:21  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Reiser nytt boligkompleks på SetermoenBardu Kommune
Origo boligsameie legger snart ut 18 leiligheter for salg. Tidligere eiere av Rimi-butikken på Setermoen planlegger å utvide Matkroken/Ica-lokalene til et boligkompleks. Når komplekset står ferdig, etter planen våren 2016, vil det bestå av 18 moderne 2-, 3- og 4-roms leiligheter med garasjeplass og heis. Boenhetene blir selveierleiligheter uten fellesgjeld. Leilighetene og garasjeanlegget blir fordelt på 4 etasjer. Størrelsene på leilighetene varierer fra 46 til 116 kvadratmeter. På taket av bygget vil det bli anlagt felles takterrasse. Med sin sentrale beliggenhet midt på torget og med leiligheter i varierende størrelse, vil dette være attraktivt for boligsøkende i alle aldre. 8 av de 18 leilighetene i Origo boligsameie er allerede solgt. Origo boligsameie Kjell-Arne Johansen 99229059, kjell-arne@karo.no Ronald Høyem Johansen, 90834370, ronald@karo.no
2015-04-14 08:50:49  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

GründerlunsjBardu Kommune
Næringshagen i Målselv inviterer til gründerlunsj med Oddgeir Sagerup, Tirsdag 21 april. Har du en ide eller har du akkurat startet opp, så er dette noe for deg! Tema: Hvordan du kan utvikle en god og effektiv forretningsmodell for deg og din ide? Forretningsmodellen er ditt viktigste verktøy i arbeidet med å realisere din gründerdrøm. En effektiv forretningsmodell skal først og fremst sette fokus på hvordan du gjør det, i motsetning til tradisjonell tenkning som setter fokus på hva bedriften gjør. En god forretningsmodell har fokus på hvordan du velger å løse kundenes behov, hvilke kanaler man benytter for å betjene kundene, detaljerte kundegrupper, samarbeidspartnere og inntektsgenerering må høre hjemme i din forretningsmodell. Oddgeir Sagerup har bred erfaring innen gründerrådgivning og mentoraktivitet for blant annet UITØ, Forsvaret og Inkubator Hålogaland. I tillegg har han deltatt i en rekke prosjekter for diverse organisasjoner og er selvstendig næringsdrivende. Som tidligere banksjef har han god innsikt i de økonomiske kravene som stilles til en gründer. Det vil også bli en liten gjennomgang av gründerfondet «nettverkskreditt» Sted: Næringshagen i Målselv Dato: 21 april Tid: 11:00-13:00 Pris: Gratis Påmelding: erling@nim.as eller 97 00 00 07
2015-04-14 08:02:54  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Nye medlemmer i stemmestyrerBardu Kommune
Denne høsten er det kommunestyre- og fylkestingsvalg. Selve valgdagen er 14. september og i Bardu er det også valg på Setermoen søndag 13. september. I Bardu er det fire valgkretser, Setermoen, Øvre Bardu, Nedre Bardu og Salangsdalen. For å gjennomføre valget må det være et stemmestyre i hver av disse valgkretsene hvor hvert stemmestyre har en egen leder. Vi har hatt og har fortsatt mange trofaste medlemmer i disse stemmestyrene over flere år, men det er en del som nå ønsker avløsning. Selve arbeidet med å være i stemmestyrene er å sørge for at valget blir gjennomført i henhold til gjeldende regelverk, i praksis betyr det at man må være tilstede i selve valglokalet på valgdagen og foreta registrering og mottak av stemmer. Bardu kommune ønsker på denne måten å komme i kontakt med personer som kan tenke seg å sitte i et stemmestyre. For å sitte i et stemmestyre må man ha stemmerett og være manntallsført i Bardu. De som ikke kan være medlemmer i stemmestyrer, er de som er oppført på en valgliste til høstens valg. Å være i et stemmestyre er en fin anledning til å se hvordan et valg foregår og være med på å bidra i sitt lokalsamfunn. Innføring i stemmestyrearbeid vil bli gitt til de som kunne tenke seg dette. For å få vite mer om dette arbeidet så kan man kontakte Bardu kommune ved Bengt Eggen eller Rita Bjørn. Godtgjørelse for arbeidet vil bli gitt etter gjeldende retningslinjer. Frist for å melde interesse settes til 15. mai.
2015-04-08 13:45:17  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Markering - 75-årsjubileumBardu Kommune
11. april med tema: Mobilisering av norske styrker som går mot Lapphaugen fra Salangsdalen og Setermoen. Foredragsholder: Stein Wiggo Bones Oppmøte ved kapellet på Bones Kl 12.00-12.30 - Fakkelmarsj mot Polar Park Kl 12.30-13.00 - Servering og foredrag i Polar Park
2015-04-07 13:21:26  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Møteplass for mennesker som lever med kreftBardu Kommune
Møteplassen er for mennesker som lever med kreftsykdom og som ønsker å møte andre i samme situasjon. Interkommunal Kreftkoordinator har i lag med kreftsykepleier i Målselv åpnet et tilbud for personer med kreftsykdom. Tilbudets innhold Dette skal være et livgivende sted for å hente nye krefter og inspirasjon til å takle den ukjente hverdagen. Kreftkoordinator og kreftsykepleier er til stede. Mål; - Å skape et rom for å dele tanker, erfaringer og opplevelse knyttet til det å leve med en alvorlig sykdom. - Å bidra til et samlingspunkt for gode samtaler. - Uformell møteplass der du kan dele egne erfaringer med andre i samme situasjon. - Hva skal møteplassen inneholde? Være med å bestemme innholdet til møtene. Kontaktinformasjon Møteplassen har møtene på Veksthuset på Setermoen, Møterom nr 133 i 1. etasje. Tirsdag 14. april kommer sjefsfysio-terapeut Anne Grundnes Steien for å snakke om øvelser og treningstips for de som er kreftrammet. Siv Hoel fra Løkta kommer for å informere om prosjektet ?oppfølging i frisklivssentralene i Midt-Troms for kronikere med kreft og diabetes?. Klokka 11.00 ? 13.30. Tilbudet er gratis og det er ønskelig med påmelding. Påmelding innen 10. april til Kreftsykepleier Vivi Fjeldstad; vivi.fjeldstad@malselv.kommune.no, tlf 452 01 392. Eller Interkommunal kreftkoordinator; Siv Anita Storhaug kreftkoordinator@bardu.kommune.no, tlf 971 03 921. Ved eventuelle spørsmål ? ta kontakt.
2015-04-07 13:16:53  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Snøskredvarsel for Bardu region, mandag 30.03.2015Bardu Kommune
Vær forsiktig i leområder og andre terrengformasjoner med ferske fokksnøflak, spesielt der flakene er tynne og myke. Vi oppfordrer innbyggere og tilreisende til å følge med på værvarsel og sjekke skredvarsel før det legges ut på tur. Bardu kommune ønsker alle en fin påske. Les mer på Vær varsom.
2015-03-30 09:56:03  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Biblioteket tar påskeferieBardu Kommune
Biblioteket er åpent mandag og tirsdag fra 10.00 - 15.30 i den stille uke. Vi ønsker deg en riktig god påske!
2015-03-30 09:12:36  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Fylkeslekene 2015Bardu Kommune
Årets fylkesleker i friidrett, boccia og svømming for utviklingshemmede går av stabelen 28.-30.august. Om få dager blir invitasjoner og påmeldingsskjema sendt ut pr.post, men her kan du også finne infoen: Invitasjon.pdf Påmelding Fylkesleker 2015.pdf Påmelding festmiddag ledsagere.xlsx Påmeldingsfrist er 11.mai. Velkommen til Bardu og Fylkeslekene 2015!
2015-03-27 09:30:40  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Drift idrettsanlegg i forbindelse med påskenBardu Kommune
STEILIA: Steilia er åpent alle dager i påsken i tidsrommet fra kl: 1100 til 16 00. LYSLØYPER: Lysløype og Forsvarets løyper vil bli kjørt frem til og med 1. april av Bardu Kommune. Etter dette vil Bardu IL foreta kjøring etter behov, de vil fortrinnsvis prioritere løype over til Kampenhytta. I påsken kjøres det ikke i Forsvarets løyper. For informasjon om tråkking av skiløypene, se www.skisporet.no/troms/setermoen Det er også kjørt noen løyper i området Barduhallen. BARDUHALLEN: Barduhallen holder stengt fra 29. mars til 6. april. Trening vil foregå for de som har avtaler. Vi oppfordrer alle til å benytte idrettsanleggene i Bardu samt ønsker alle en riktig GOD PÅSKE.
2015-03-26 14:58:49  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

KommunereformenBardu Kommune
Aktuelle dokumenter, linker, vedtak og annet finnes ved å klikke på linken her.
2015-03-23 12:54:13  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Telenorlekene 2015Bardu Kommune
Bardu alpinklubb har som arrangør av Telenorlekene 2015 leid hele anlegget, og Steilia alpinsenter er derfor stengt i uke 12. Mer info om Telenorlekene 2015 finner du her: http://www.bardualpin.com/
2015-03-18 09:23:17  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Nye regler for tildeling av tilskudd til næringsvirksomhet ? høringsrundeBardu Kommune
I forbindelse med arbeidet avdeling næring har gjennomført med hensyn til utarbeidelse av nye regler for tildeling av tilskudd til næringsvirksomhet i Bardu kommune, så ønsker vi nå innspill på kapittel 6 i ny virkemiddelplan. Frist for å gi innspill til de nye reglene for prioritering og tildeling av tilskudd settes til 26.3.2015 på epost til postmottak@bardu.kommune.no. Husk å merke epost med saksnr 13/691 ? Strategisk Næringsplan ? innspill. Ved spørsmål i saken, så kan næringssjef Lennarth Kvernmo kontaktes på telefon 90036666 eller e-post lennarth.kvernmo@bardu.kommune.no.
2015-03-17 10:17:02  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Nye veinavn til offentlig ettersynBardu Kommune
I forbindelse med omlegging til offisielle gate / veiadresser i hele Bardu kommune vedtok Plan- teknisk utvalg i sak 03/15 tre nye veinavn.
2015-03-13 15:52:13  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Eiendomsskattelister 2015Bardu Kommune
Eiendomsskattelister for 2015 er lagt ut til gjennomsyn på kommunehuset.
2015-02-25 12:48:06  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Ungdommens kulturmønstring i Bardu søndag 22.februar 2015 kl. 17.00 på Ala grendehusBardu Kommune
Program: Kunstutstilling, Sceneforestilling, Kåring av innslag til fylkesmønstringen på Finnsnes 17. - 19.april 2015, Kåring av publikumspris og pris til årets nykommer. Kafe. Velkommen!
2015-02-19 09:56:08  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Offentlig ettersynBardu Kommune
Plan - teknisk utvalg traff slikt vedtak i møte den 12.2.2015 sak nr 5/15. ?Med hjemmel i Plan- og bygningsloven § 12-10, legges forslag til detaljregulering for Bekkebo ut til offentlig ettersyn". Frist for komme med uttalelse er den 27.3.2015. Uttalelser og merknader sendes Bardu kommune, Enhet for tekniske tjenester, Pb. 401, 9365 BARDU eller e-post postmottak@bardu.komrnune.no
2015-02-18 15:16:02  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Høring ? Faggrupperapport ?Forenkling av utmarksforvaltningen?Bardu Kommune
Kommunal- og moderniseringsdepartementet sender med dette en rapport med forslag til tiltak for en forenklet utmarksforvaltning på høring. https://www.regjeringen.no/nb/dokumenter/horing--faggrupperapport-forenkling-av-utmarksforvaltningen/id2353189/?regj_oss=10
2015-02-17 10:29:55  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Møteplass for mennesker som lever med kreftBardu Kommune
Møteplassen er for mennesker som lever med kreftsykdom og som ønsker å møte andre i samme situasjon. Interkommunal Kreftkoordinator har i lag med kreftsykepleier i Målselv åpnet et tilbud for personer med kreftsykdom. Tilbudets innhold Dette skal være et livgivende sted for å hente nye krefter og inspirasjon til å takle den ukjente hverdagen. Kreftkoordinator og kreftsykepleier er til stede. Mål; Å skape et rom for å dele tanker, erfaringer og opplevelse knyttet til det å leve med en alvorlig sykdom. Å bidra til et samlingspunkt for gode samtaler. Uformell møteplass der du kan dele egne erfaringer med andre i samme situasjon. Hva skal møteplassen inneholde? Være med å bestemme innholdet til møtene. Kontaktinformasjon Møteplassen har møtene på Veksthuset på Setermoen, Møterom nr 133 i 1. Etasje klokka 11.00 ? 13.30.. Tirsdag 24. februar kommer Spesialist i Allmennmedisin Anne Hensrud for å snakke om senskaden fatique. Tirsdag 14. april kommer sjefsfysio-terapeut Anne Grundnes Steien for å snakke om øvelser og treningstips for de som er kreftrammet. Tilbudet er gratis og det er ønskelig med påmelding. Påmelding innen 19. februar til Kreftsykepleier Vivi Fjeldstad; vivi.fjeldstad@malselv.kommune.no eller tlf 452 01 392. Eller Interkommunal kreftkoordinator; Siv Anita Storhaug kreftkoordinator@bardu.kommune.no eller tlf 971 03 921. Ved eventuelle spørsmål ? ta kontakt.
2015-02-12 14:47:51  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Biblioteket åpner midlertidig mandag 16.februar!Bardu Kommune
Fra og med mandag 16.februar kan du igjen låne bøker hos oss. Det er fortsatt en del arbeid som gjenstår før det står helt ferdig, slik at i en periode vil vi ha et begrenset bibliotektilbud. Boksamlinga være tilgjengelig på hverdager fra 1000 ? 1530. Vi ber om forståelse for at ikke alt fungerer optimalt. Velkommen!
2015-02-12 14:45:03  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Kulturmidler 2015 - søknadsfrist 1.aprilBardu Kommune
Lag, foreninger og enkeltpersoner hjemmehørende i Bardu kan søke om kulturmidler i 3 kategorier: allminnelige kulturformål, idrettsformål og drift av egne lagshus. Det søkes på egne skjema. Søknadsskjema og kriterier finnes på Bardu kommunes hjemmeside www.bardu.kommune.no/Skjema/Kultur eller kan fås ved henvendelse til Bardu kommune, tlf. 77 18 52 00. Enhet kultur og folkehelse gir råd og veiledning for utfylling av søknaden. Det kreves følgende vedlegg til søknaden: Godkjent årsmelding og regnskap for 2014, budsjett for 2015, aktivitetsplan og utskrift av årsmøteprotokoll for 2014. Når enkeltpersoner søker, er minimumskravet at plan og budsjett for kommende år vedlegges. SØKNADSFRIST: 1.APRIL 2015 Ufullstendige søknader eller for sent innkomne søknader vil ikke bli behandlet.
2015-02-12 11:27:42  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Varsel om oppstart av reguleringsplanarbeidBardu Kommune
I medhold av plan- og bygningslovens § 12-8, varsles oppstart av reguleringsarbeid, detaljregulering jfr. Pbl § 12-3, for: Gang- og sykkelvei langs Beredskapsveien ? Fv 87 i Bardu kommune Frist for innsending av merknader/uttalelser til planarbeidet er 6.mars 2015 og disse bes sendt til: Bardu kommune, Pb 401, 9365 Bardu eller som e-post til: postmottak@bardu.kommune.no
2015-02-09 15:17:14  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Telefonsentralen på legevakta er nå i ordinær driftBardu Kommune
Telefonsentralen på legevakta er nå i ordinær drift. Minner om telefonnummeret til legevakta: 77 18 10 00.
2015-02-09 08:36:39  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Problemer med sentralbordet på legevaktaBardu Kommune
Det oppsto i formiddag problemer med sentralbordet på legevakta. Årsak er sannsynligvis korte utfall i strømnettet. Det er nå en linje inn til legevakta slik at denne er mulig å nå for publikum. På grunn av begrenset kapasitet på linjene inn kan det oppstå noe venting. Vi jobber med å rette feilen. Dersom det er akutt behov for hjelp, ber vi om at telefonnummer til Medisinsk nødhjelp brukes: 113.
2015-02-08 14:55:42  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Oppdatering morgen lørdag 7.2: Varsel om ekstreme værforhold under ekstremværet ` Ole `Bardu Kommune
Vesterålen og Troms: Lørdag morgen økning til sørvestlig liten storm 22 m/s utsatte steder, lørdag formiddag forbigående minkende. Lørdag ettermiddag rask økning til nordlig sterk storm 30 m/s, og perioder med orkan 33 m/s. Vindøkningen kommer først i Vesterålen, utpå ettermiddagen også i Troms. Det blir også høye bølger inn mot kysten, og i kombinasjon med flo kan dette gi lokale oversvømmelser i kyst og fjordstrøkene. Signifikant bølgehøyde vil komme opp i 8-10 m, med enkeltbølger opp mot 18 m. Beskrivelse av værsituasjonen: I dag, lørdag, ventes et lavtrykk å bevege seg østover og vil i løpet av formiddagen og ettermiddagen passere Vesterålen og Troms. Sør for og vest for lavtrykket blir det veldig sterk vind. Den sterkeste vinden ventes i Salten, Lofoten, Vesterålen og Sør-Troms, der det kan komme perioder med nordvestlig og nordlig orkan 33 m/s. I Trøndelag viser prognosene nær ekstreme verdier for vind og vindkast, med størst sannsynlighet for ekstreme verdier i nord. I kveld ligger lavtrykket over Nord-Finland og i løpet av kvelden vil vinden avta.
2015-02-07 09:33:00  Vis artikkel   Si din mening i denne saken!   

Start-Siden - Nyheter fra Bardu KommuneDenne tjenesten er levert av ActiveSystems.